ARTICOLE

Centrale cu arzatoare pe peleti

CENTRALE PELETI. CENTRALE CU ARZATOARE PE PELETI 

Centralele pe peleti, cât și centralele clasice pe combustibil solid adaptate cu arzatoare pe peleti au acelasi principiu de functionare: sistemul automat de peleti format din motoreductorul cuplat la snec alimenteaza cu peleti focarul arzatorului pe peleti. Datorită arzatorului pe peleti se consumă cantitatea potrivită de peleti, iar membrii gospodăriei nu trebuie să controleze focul și să adauge combustibil in cazan. În acest sens, ambele dispozitive sunt la fel de confortabile, este rentabil si usor de adaptat arzatorul pe peleti la cazanul clasic pe care il detineti deja, de exemplu  cazanul Viadrus.

APRINDERE PELETI  CAZAN PELETI. CAZAN CU ARZATOR PE PELETI 

Cazanele pe peleți sunt echipate cu rezistente aprindere peleti care sunt utilizate pentru aprinderea automata a peletilor. La cazanele clasice adaptate cu arzatoare pe peleti aprinderea se va face o singura data, manual, la inceputul sezonului rece. Din momentul în care arzatorul pe peleti este pornit și combustibilul este aprins, funcționarea ventilatorului și a alimentatorului cu peleti este complet automatizată. In kitul arzatorului pe peleti este inclus un controler sau automatizare centrala peleti, care controlează funcționarea alimentatorului pe peleti, a ventilatorului cazanului, a temperaturii cazanului. Tigra este un  model de controler centrala peleti  echipat cu senzori pentru siguranta, temperatura, pompe recirculare.

FUNCTIONARE CAZAN PELETI. CAZAN CU ARZATOR PE PELETI

Cazanele pe peleți, cazanele echipate cu arzatoare pe peleti pot funcționa aproape fără întreținere pentru o perioadă  lunga de timp, este suficient să se seteze parametrii initiali de ardere. În cazul in care folositi peleti de bună calitate, focarul se va umple încet de cenusa, deci rareori este necesară curățarea cazanului. In cazanele clasice adaptate cu arzatoare pe peleti puteti arde si peleti de o calitate inferioara sau cu o putere calorica scazuta, in acest caz cantitatea de zgura formata va fi mai mare. Pentru fiecare tip de peleti parametrii setati pe controlerul arzatorului pe peleti  vor fi diferiti, arderea peletilor va depinde de puterea ventilatorul cazanului pe peleti si de viteza motoreductorului cuplat la snecul pentru peleti Se recomandă setarea ventilatorului la o putere mică și creșterea treptata a parametrilor, pana obtinem o ardere optimă a peletilor. Dacă se dovedește că, de exemplu, ca peletii ard bine, nu este nevoie să mai măriți parametrii  controlerului cazanului pe peleti.

CAT CONSUMA  CENTRALA PE PELETI

Arderea peletilor depinde de mai multi factori, dintre care cei mai importanți sunt:
– puterea calorifică a combustibilului
– calitatea peletilor
– in ce zona tarii este locatia clădirii
– izolarea termică a clădirii
– tipul instalației ( ppr, cupru )
– eficiența cazanului
– temperatura setata pe termostat
setările controlerului (puterea ventilatorului)
– numărul de puncte din clădire care generează pierderi mari de căldură (de exemplu, camera cazanului pe peleti într-o clădire separata , suprafata vitrata mare)
Consumul de peleti depinde de utilizatori, de cat de cald doreste fiecare locatar in propria locuinta și dacă o foloseste rațional. Discutii precum : cazanul meu arde o anumita cantitate de peleti, iar cantitatea de peleti  consumata de cazanul pe peleti al unui alt cunoscut este mai mica.  Acesta din urma  poate avea o cladire mai bine izolată, o instalație modernă, arde alt tip de peleti, arderea peletilor este la temperaturi mai scăzute sau unele dintre camere sunt neîncălzite sau utilizează rațional căldura, de exemplu, atunci când merge la lucru, el seteaza alta temperatura pe termostat. In plus sunt ani cu ierni mai geroase, primaveri mai reci, asa ca nici aceste comparatii de la an la an nu sunt relevante. Consumul este aproximativ si va fi stabilit de fiecare in parte.

ALEGEREA UNEI CENTRALE CU ARZATOR PE PELETI

Asemenea multor investitii importante este necesar să petreceţi timp, sa va informati pentru a alege centrala potrivită nevoilor dumneavoastră. Mai înainte de a lua decizia finală, vizitati un vânzător de specialitate pentru un sfat calificat. Arzatoarele pe peleti pe care le comercializam sunt expuse in incinta magazinului Ora Cinci din Costinesti Constanta.  Va invitam sa ne faceti o vizita. Vânzătorii nostrii de specialitate, cu experienta, sunt o bună sursă de informaţii despre cum să folosiţi corect o centrală pe peleţi şi ce este necesar pentru o întreţinere corespunzătoare. De asemenea va oferim informatii despre adaptarea cazanului cu arzator pe peleti, piese de schimb pentru arzatoare pe peleti.

AVANTAJELE CENTRALELOR CU ARZATOARE PE PELEŢI:

  • Controlul costurilor cu încălzire locuintei
  • Posibilitea de a achizitiona peleti la pret mai mic inainte de începerea sezonului rece
  • Protejeaza mediul
  • Arderea peletilor este automatizata
  • Este simplu de operat şi întreţinut
  • Instalare flexibilă în majoritatea locaţiilor din locuinţa
  • Furnizează apă caldă menajeră
  • Elimină dependenţa de combustibilii gazoşi sau motorină, CLU, etc
  • Utilizarea acestui combustibil prietenos cu mediul este încurajată la nivel european
  • Autonomie de funcţionare de la 12 la 40 ore, în funcţie de programare, treapta de putere şi temperatura mediului.